Здравноосигурителна карта

Ако планирате да пътувате извън UK (Обединеното кралство), трябва да помислите и за здравето си. При непредвидени обстоятелства, ако имате нужда от спешно или неотложно лечение, ще е много полезно да имате здравноосигурителна карта. 

Какво е здравноосигурителна карта?

Здравноосигурителната карта показва, че имате право на държавно здравно обслужване в Обединеното кралство и позволява да получите необходимото държавно здравно обслужване при спешен и неотложен случай в България и някои други държави по същия начин, както жителите на тази страна. Може лечението да е напълно безплатно или да изисква частично плащане – условията ще са същите, както за местните жители. 

Здравноосигурителната карта има трайност до 5 години. 

Ако имате статут на уседналост, можете да избирате между две карти:

  • Глобалната здравноосигурителна карта на Обединеното кралство (GHIC) или 
  • Европейска здравноосигурителна карта (EHIC или ЕЗОК)

Може да се наложи да предоставите допълнителни документи, за да докажете правото си да получите здравноосигурителна карта.

Здравноосигурителната карта не е заместител на застраховката при пътуване. Тя поема само таксите за медицинско обслужване (лечение) при спешни и неотложни случаи. Не поема други съпътстващи разходи, които може да имате, като например разходи за хотел или транспорт. 

 Какво включва нашата услуга?

Тя включва пускане на искане за издаване на здравноосигурителна карта от UK онлайн. Можете да предоставите данни, като попълните бланка онлайн или в разговор по телефона, Вайбър или Уатсап.

Данни за консултанта тук (отваря се нов прозорец)

 

Ако вече сте в болница и лечението е започнало, но нямате карта, поръчайте заместващ картата сертификат, като натиснете тук.

Ако сте платили за непланирано (спешно или неотложно) лечение в държавно здравно заведение, защото не сте могли да представите здравноосигурителна карта, моля, свържете се с мен на тел. 079 202 00 707

Ако имате нужда от допълнителни пояснения или искате да обсъдите Вашата ситуация, поръчайте консултация, като натиснете тук.

Свързани услуги

Сертификат2
Кредитен рапорт
Проблеми с битови и други сметки в споделени квартири (shared houses)
Сертификат при липсваща здравноосигурителна карта
Превод на документи
Съдействие за съставяне на мотивационно писмо

Контакти

Социални мрежи

Работно време с клиенти

Контакти

Социални мрежи

Работно време с клиенти