Кандидатстване за британска пенсия

Ако сте работили законно в Обединеното кралство, е вероятно да можете да получите британска държавна пенсия. Ние можем да Ви помогнем да кандидатствате за нея.

Какви са изискванията, за да получите държавна пенсия:

  • Трябва да доближавате пенсионната възраст във Великобритания. Тя зависи от датата Ви на раждане, като ориентировъчно е 65 – 67 г. Можете да кандидатствате до 4 месеца преди да сте навършили тази възраст;
  • Трябва да имате  осигурителен стаж във Великобритания.
  • Трябва да направите необходимите стъпки за пенсиониране.

Кога е подходящо да започнете процеса?

Може да се започне 4 месеца преди навършването на пенсионна възраст. Поръчайте услугата, като НАТИСНЕТЕ ТУК.

В Обединеното кралство не е задължително да се пенсионирате при навършването на пенсионна възраст. Ако решите да продължите да работите, може да отложите пенсионирането си или да се пенсионирате и да продължите работа. И едното и другото имат плюсове и минуси. За да обсъдите това или други въпроси с наш консултант, може да поръчате консултация по пенсионни въпроси, като натиснете тук.

Колко струва услугата?

Базовата такса – 149 паунда. В някои случаи се налагат допълнителни стъпки и таксата е по-висока. За да поръчате кандидатстване за британска държавна пенсия, (НАТИСНЕТЕ ТУК). 

В тази такса се включва

  • разговор-консултация с Вас за запознаване с обстоятелствата Ви  и избор на най-подходящия за Вас начин за кандидатстване,
  • кандидатстване за пенсия по начина, който е подходящ за Вас според Вашите обстоятелства.

Ако се наложат допълнителни стъпки или ако Вие изберете да направите допълнителни проверки, те се заплащат допълнително. При хората с по-малко от 10 години осигурителен стаж в Обединеното кралство се налага поне 1 допълнителна стъпка. Тази информация става ясна по време на първата консултация.

Какво трябва да направите:

Да поръчате услугата “Кандидатстване за британска държавна пенсия”, като (НАТИСНЕТЕ ТУК). Ще можете да платите услугата и да си запазите час за първата консултация.

Какво ще направим ние?

  • В разговора-консултация ще обсъдим Вашите обстоятелства.
  • Ще подготвим необходимата молба и ще направим кандидатстването вместо Вас или ще Ви съдействаме изцяло, за да може да подадете молба за пенсиониране.
  • Ще Ви информираме какви допълнителни документи да подготвите, съобразени с Вашите конкретни обстоятелства.
  • Ще помагаме със съвети след кандидатстването при нужда.

В огромното мнозинство от случаите, това е всичко, което е необходимо.

Какво не влиза в услугата?

В услугата не влизат обаждания до пенсионното, за да се разбере докъде са стигнали нещата, защото обикновено това не се налага. Ако желаете, може да поръчате такъв разговор срещу допълнително заплащане.

Колко време може да отнеме?

При ясен стаж над 10 години резултатът идва след седмици. В други случаи процесът по получаването на пенсията може да продължи месеци. Това зависи от личните Ви обстоятелства. Дори да има дълго забавяне, при одобрение ще получите пенсията си със задна дата, от датата на получаването на молбата Ви в пенсионното.

За да започнете процеса, НАТИСНЕТЕ ТУК

Ако сте с ниски доходи и искате да проверите дали имате право на помощи, когато вече сте в пенсионна възраст, натиснете тук.

Свързани услуги

Кандидатстване за българска пенсия в UK
Помощ за пенсионери - Pension Credit
Консултация по пенсионни и осигурителни въпроси

Контакти

Социални мрежи

Работно време с клиенти

Контакти

Социални мрежи

Работно време с клиенти